Pages

17 Eylül 2018 Pazartesi

MİGEM'DEN MÜJDELİ HABER GELDİ

Son zamanlarda tüm maden mühendislerinin bu haberi heyecanla beklediği malumunuz. O karar çıktı herkese hayırlı uğurlu olsun. Peki neydi bu beklenen haber. 

TMMOB Maden Mühendisleri odasınca tertip edilen Teknik Nezaretçilik eğitimine katılanların madencilik sektöründe çalışma süresine bakılmaksızın bu sertifikaların Daimi Nezaretçilik sertifikası olarak düzenlenmesi. Daha önceden madencilik sektöründe 5 yıl ve daha fazla çalışanlar için tanınan bu hak şimdi tüm Teknik Nezaretçi sertifikası olanlara tanınmışır. Ama burada dikkat edilecek husus şudur ki; 6592 sayılı kanun yürürlüğe girmeden önce alınan düzenlenen Teknik Nezaretçi belgesine sahip olmaları. Yani Şubat 2015 öncesi alınmış olan  Teknik Nezaretçi sertifikaları bu kapsamda değerlendirilecektir.



MİGEM tarafından yayınlanan duyuru metnine bu linkten ulaşabilirsiniz.  http://www.migem.gov.tr/Duyurular/teknik_nezaretci_belge.aspx


Teknik Nezaretçi sertifikası olmayanlar ise halen devam eden  MİGEM ve ELTEM-TEK bünyesindeki eğitimlere kaydını yaptırıp sınavdan geçer not aldıklarında Daimi Nezaretçi sertifikaları düzenlenecektir. Bu eğitim hakkında bilgi almak ve kayıt olmak için tıklayınız.


Teknik Nezaretçi sertifikası olup Daimi Nezaretçi sertifikası olarak düzenlenmesini talep edenler bir dilekçeyle MİGEM'e başvuracaklar. Dilekçede TCKN, Oda Sicil No ve iletişim bilgileri kesinlikle yer almalıdır. Ayrıca  daha önce alınan Teknik Nezaretçi belgesinin aslı veya bu belgeye sahip olduğuna dair MMO tarafından onaylı bir yazı dilekçede ek olarak yer almalıdır. Şayet daha önce Teknik Nezaretçi olarak atanmışlığı var ise bu belgelere gerek duyulmamaktadır.


Başvuruda bulunmak isteyenler için hazırlamış olduğum örnek dilekçe için linki tıklayıp dosyayı indirerek düzenleyebilirsiniz.


Kazasız çalışmalar dilerim.

1 yorum:

  1. bilgi için teşekkür ederim mustafa bey
    bu dilekçiyi direk migeme yollamamız yeterlimi yoksa başka bir şekilde mi yollamalıyız

    YanıtlaSil